Thursday, July 3, 2014

Ahlan wa sahlan ya Ramadhan


Salam Ramadhan .. Alhamdulilah kita di pertemukan kembali dengan ramadhan. Bagi umat Islam seluruh dunia, inilah masa untuk kita mempertingkatkan ibadah. Banyak peluang dan slot yang disediakan oleh Allah untuk menambah iman: Nuzul Al-Quran, Qiamullail, Tarawikh, Lailatul Qadr, Zakat Fitrah, Sedekah jariah, Iftar Jamai ... semuanya tu diperuntukkan Allah untuk umat islam memperbanyakkan ibadah.
Jangan lupa kesihatan badan juga hendaklan dijaga supaya kita dapat melakukan ibadah dengan sempurna . Minum air lebih sedikit ketika berbuka dan bersahur agar dapat meningkat hidrasi ketika berpuasa. jangan makan terlalu banyak ketika berbuka , kerana ia mengundang penyakit berkaitan metabolisma dan saluran pencernaan.
Semoga ramadhan kali ini memberi berkah serta menambah iman didada. insya Allah
Ramadhan Kareem .
 


selamat berpuasa

Tidak terlalu lambat lagi untuk kami mengucapkan selamat berpuasa.
Tunaikanlah ibadah berpuasa dengan penuh pengharapan kepada Allah agar puasa kita diterima Nya. Juga berlumbalah untuk mengerjakan segala ibadah samada wajib atau sunat keran ganjaran nya tidak terhingga di akhirat nanti.
jangan lupa untu menjaga kesihatan ketika berpuasa. kekalkan hidrasi badan agar kita sentiasa segar untuk mengejakan ibadah.
Selamat berpuasa .